На 15 октомври се събира Апелативната комисия към БФС за да разгледа „Случая Стивън Петков и черно тото”. Това е новината, която научи Дарик радио. Тогава може да настъпи пълен обрат по този случай и футболистът да бъде оправдан, като се отмени решението на Дисциплинарната комисия.

Стивън Петков, който бе замесен в „Случая с черното тото” и неговият агент Данаил Петков говориха за първи път пред медия за случилото се през лятото, когато Дисциплинарната комисия на БФС спря правата на футболиста, а от неговия клуб Лудогорец прекратиха договора му, поради невъзможността от негова страна да го изпълни, тоест да играе футбол.

Даниел Петков обяви какви документи са събрани за доказателства пред Апелативната комисия, че Стивън е невинен. Той обясни, че Дисциплинарната комисия е спряла правата на Стивън на база на решение за заведено дело срещу играча. Такова заведено дело обаче няма и агентът е подготвил документи за това.

С оглед решението на Дисципа, от Лудогорец прекратяват договора с футболиста и Стивън остава без отбор и с лепнатото му петно, че „Участва в черно тото”.

Очакванията са на 15 октомври Апелативната комисия да отмени решението на Дисциплинарната комисия и Стивън Петков отново да може да играе футбол.