Още един играч на Ботев след Сърджан Лукин може да заиграе в румънския шампион Стяуа. Това е нападателят Юнес Хамза, твърди авторитетното издание "Газета Спортурилор". 

Според информацията на вестника, тунизиецът вече се е разбрал за личните си условия с букурещкия гранд. Сега се чака и разбирателството с "канарчетата", което обаче не изглежда да е лесно. 

Хамза ще получава по 20 хил. евро на месец на "Генча". Отделно ще получи и 100 хил. евро на ръка при подписването. Това ще го направи и един от най-скъпоплатените играчи в Румъния. 

Проблемът сега е дали Ботев ще се съгласи на предложените от Стяуа условия за сделката. "Жълто-черните" са поискали 400 хил. евро за звездата си, докато румънците са готови да платят 200 хил. евро за него веднага и още 200 хил. евро, ако влязат в групите на Шампионската лига. 

Предстоят преговори, като според агента на Хамза Михай Жойца, те трябва да приключат до края на работната седмица. Все пак се очаква да има сделка, тъй като тези пари са необходими на Ботев. 

Иначе другият играч на "канарчетата", който отива на "Генча" - Сърджан Лукин - вече мина половината от медицинските тестове. Останалата част ще е в четвъртък и веднага след това се очаква да бъде представянето му пред публиката. Тази вечер защитникът ще гледа мача с Актобе от Шампионската лига.