Румънският Стяуа се подсилва сериозно в навечерието на мачовете с Лудогорец в Шампионската лига. Букурещкият гранд подписа с халфа на Пандури Търгу Жиу Никандро Бреевелд, съобщава "Газета спортурилор". 

Той беше трансферна цел на ръководството повече от месец и след тежки преговори сделката е финализирана снощи, още по време на мача с ЧФР Клуж от вътрешния шампионат. Но работата по селекцията не спира. 

Румънците обявиха още, че имат разбирателство и с родния Ботев Пловдив за трансфера на нападателя Юнес Хамза. Според "Газета спортурилор", до часове всичко трябва да бъде официализирано, защото крайният срок за заявяването им пред УЕФА за мачовете с Лудогорец е до полунощ тази вечер. 

"Преговорите с Пандури Търгу Жиу за Бреевелд приключиха и ще подпишем с него днес. Искам да благодаря на хората от Англия, че ни позволиха да говорим с него по телефона и да се разберем. По подобен начин стоят нещата и с Юнес Хамза."

"Разбрали сме се с него, разбрали сме се и с Ботев. Очаквам до няколко часа да подпишем. Но преди това да стане факт, не искам да казвам нищо, защото все пак до последно всичко може да се случи", сподели президентът на Стяуа Валериу Аргасеала. 

За Бреевелд бяха платени 500 хил. евро на досегашния му клуб, а 20% от сумата при следващ негов трансфер отива пак там. За Хамза пък се очаква българският клуб да получи около 400 хил. евро на два транша. 

А колко е важен трансферът на тунизиеца за букурещкия гранд, говори и фактът как там оценяват шансовете си за класиране в групите на Шампионската лига, ако подпишат с него. Позиция изрази мениджърът му Михай Жойца, който работи често и със Стяуа. 

"В момента шансовете ни срещу Лудогорец са около 60%. Ако обаче към отбора се присъедини и Хамза, ще станат 80%. Той е страхотен нападател, велик реализатор. От началото на сезона има вече два гола, което говори, че е във форма", заяви Жойца пред медиите в Румъния.