Полузащитникът на Берое Стефан Велев даде интервю пред клубния сайт от подготвителния лагер на заралии в Словения.

- Как протича лятната подготовка?

- Подготовката протича нормално. Неприятен е единствено фактът, че Георги Божанов се контузи. Травмите са най-лошото нещо за един футболист, затова му пожелавам скорошно възстановяване. Относно подготвителните лагери – първият, в Смолян, беше за подобряване на общото физическо състояние на играчите. Вторият, тук в Рогла, е наситен с повече контроли и игрова практика.

- Сработва ли се отборът?

- Отборът постепенно ще добива облик. С изиграването на още няколко контролни срещи, мисля, че ще влезем подготвени в първенството. Първата контрола тук беше срещу сравнително слаб отбор, Втората, с Гурник Забже, беше по-трудна. Ние обаче играхме добре и се представихме на ниво.

- Какви са целите и амбициите за предстоящото първенство?

- Аз винаги се целя нависоко, надявам се и отборът да върви нагоре и да показва израстване. Искаме да играем добър футбол и да заемем подобаващо място в класирането. Първият мач е важен, играем срещу Ботев Враца. Трябва да победим и да продължим напред.

- Ще може ли Берое да се противопостави на сочените за лидери в нашето първенство Левски и ЦСКА?

- Доказвали сме, че играем добре срещу тези отбори. Надявам се през новия шампионат да запишем победи срещу тях. С добър футбол, крайният успех ще е за нашия отбор.

- Ти си единственият футболист на Берое, който играе в националния отбор на България. Как се чувстваш там и смяташ ли, че имаме шанс да се класираме на световното първенство в Бразилия през 2014 година?

- Чувствам се добре. Работя всеки ден, амбициран съм, защото за мен е чест да играя за България. Попаднахме в тежка група за класиране на Световното първенство. Тя обаче не е невъзможна за преодоляване. Отдавна не сме участвали на голям футболен форум, така че е крайно време това да се случи. Искаме да успеем!