Полузащитникът Стефан Велев бе любезен да даде интервю за официалната програма на мача Левски - Берое.

Стефчо, предстои двубой Левски – Берое. Какво очакваш от мача и амбицирани ли сте ти и твоите съотборници да се реванширате пред синята публика за неуспеха срещу Монтана в предния домакински мач?

Очаквам да победим и това е най-важното за нас. Не може да мислим за друг резултат. Домакини сме и трябва задължително да спечелим трите точки.

Берое е твоят бивш отбор. Ще бъде ли този мач по-специален за теб?

Така е. Ще ми бъде странно, защото излизам срещу бившия си отбор. Такъв е животът, това е футболът. Гледам напред. Място за сантименти няма. В момента защитавам цветовете на Левски.

Познаваш много добре футболистите на Берое. Как трябва да подходи Левски, за да не се повтори лошият резултат срещу Монтана?

Трябва да владеем повече топката. Според мен отборът на Берое ще играе по-защитно и ще разчита на контраатаки. За нас е много важно да отбележим гол, и то ранен гол, за да се успокои играта.

Какво е твоето мнение за борбата за титлата? В момента двата основни претендента са Лудогорец и Левски, но наблизо са и Литекс, Ботев и ЦСКА. Възможно ли е някой от тях да стане скрит фаворит?

Има доста мачове и всичко е възможно. Нашите шансове са големи.

Смяташ ли, че тази година първенството е още по-интересно?

Има интрига и това се вижда. Получават се доста неочаквани резултати, което говори добре за футбола. Изненадите са налице.

Вече три месеца си част от Левски. Как се чувстваш в отбора?

Всичко е наред, добре се чувствам. Свикнах бързо с отбора.

Пълният текст на интервюто може да прочетете в официалната програма на мача Левски – Берое.