Президентът на ПФЛ Стефан Капралов заяви, че от БФС сигурно са се объркали с насрочването на отложения мач от А група Калиакра – Литекс за 3 декември, за когато са предвидени мачовете от 1/8-финалите на турнира за Купата на България.

„Всички много добре знаят, че на 3 декември има мачове за Купата на България. Това е дата, описана още в началото на сезона. Не виждам какъв е проблемът в момента. Смятам, че след като има насрочена дата от БФС за Купа България, знаете колко отбора участват. Може би са се объркали нещо от БФС. Смятам, че футболният съюз ще промени тази дала или няма да я промени, не знам. Мачове трябва да се играят и ще се играят“, сподели Капралов.

„Атмосферните условия ще са добри. Поне такива са прогнозите. Единствено, ако атмосферните условия са неблагоприятни, може да се помисли за отлагане”, каза Капралов.

„От БФС не са говорили с нас. Питайте тези, които са насрочили мача. До момента не са се обаждали други клубове с искане за отлагане на мачовете. Хубаво е програмата да се спазва”, допълни още Капралов.