Отборът на Пирин ще играе за победа в утрешния мач от 25-я кръг в А група с Локомотив Мездра на собствения си стадион, с която да си върне разклатеното от последните неубедителни прояви самочувствие. Това каза на редовна пресконференция преди двубоя в събота старши треньорът на благоевграските "орлета" Стефан Грозданов.

„Проблемите, които имаме, са обичайни за сгъстения цикъл от мачове в първенството, но нямаме контузени и наказани футболисти”, отбеляза наставникът на Пирин.

Той съобщи, че вероятно от групата ще отпаднат Благой Наков и Николай Димирев, към чиито изяви в предишния мач със Спортист Своге той има забележки.

В отбора ще се завърне нападателят Димитър Воденичаров, който дълго време беше контузен, но вече игра с дублиращия състав.

"Очаквам Воденичаров да е напълно възстановен здравословно, за състава ни той е важен фактор", каза Грозданов.

Старши треньорът на Пирин не се притеснява от установилата се лоша традиция в последно време за неуспешни изяви на благоевградския тим именно в мачове с Локомотив /Мездра/, последвани от треньорски смени.

"Не мисля, че за Пирин мачът с Локомотив Мездра трябва да се приема за дерби, по-скоро той би трябвало да е дерби за отбора на гостите, които имат остра нужда от точки. За нас целта е да си върнем самочувствието, а това, че се създава някаква психоза, като се припомнят подобни неща, нека накара нашите футболисти да подходят още по-сериозно и да се мобилизират изцяло за реванш и победа, с която да докажем, че сме по-добрият отбор", сподели Грозданов.