Наставникът на Локомотив Сф Стефан Грозданов получи приза "Треньор на месец март" в съвместната анкета на Пресклуб „България” и в-к „Футбол”.

Той бе награден за трети път, след март 2005 и септември 2006, като от 12 възможни гласа получи 10.

Грозданов благодари на всички гласували за него като заяви, че тази награда я заслужава отборът на Локо Сф и в частност неговите футболисти. Специалистът изрази надеждите си за добро представяне на тима.

На въпрос, че Локо Сф е „съдийски отбор” Грозданов каза, че всички тези претенции са неоснователни, а другите клубове само се оправдават за загубите си чрез реферите.

„Съвсем нормално е когато един отбор върви добре останалите да имат претенции към съдиите, няма да крия, че отборът от 3 години се развива прогресивно нагоре и затова идват нападките. Аз в училище съм чел „Смешен плач”, това е моят отговор към претенциите на останалите”, сподели още Стефан Грозданов.

„По повод предстоящия двубой с ловчанлии старши треньорът на Локомотив Сф заяви, че Литекс е стойностен отбор: „Дори се учудвам, че с тази игра са едва четвърти в класирането. Не се опасявам от напрежение в моите футболисти, някои от тях са минали през шампионски отбори. Само съжалявам,че Караджинов е наказан за пети жълт картон. Ще наблюдавам мача Литекс - Славия за Купата на България и тогава ще реша как да подходя.”

„Това е важен мач за нас, тъй като от това зависи класирането ни в Европа. Две години ги бием, надявам се и това сега да стане”, допълни Грозданов.

„Постоянно се говори за шампионска титла, но на нас това не ни е поставено като цел. Като минат важните мачове ще се види дали имаме претенции за повече. Моята цел за сега е само да мотивирам футболистите”, каза още наставникът на Локо Сф.

На въпрос, дали има нужда от нови попълнения в състава Грозданов заяви: „Освежаването е наложително, дори и сега има бели петна в тима.”

„Ако трябва да заложа за шампион това ще го направя за Левски. От две години това е най-добрият отбор. Победи прекия си конкурент и затова мисля, че ще грабне титлата”, допълни той.

Стефан Грозданов е доволен от представянето на тима до момента и сподели, че футболистите му играят вече всеки мач, за да побеждават: „Ние обаче не сме свръхотбор и все някъде ще загубим. Тимът се развива по правилен път, вкарваме и като гости и като домакини и имаме 15 гола след почивката, но тепърва започват сериозните мачове.”