Старши треньорът на Локомотив Пловдив Стефан Генов заяви след дербито с Ботев Пд, че неговият тим е имал възможности да победи своя съперник, но е пропилял по-доброто си първо полувреме. Срещата от 26-я кръг на А група завърши при нулево равенство.

„През първото полувреме имахме много добри ситуации за гол, а в последните 10-15 минути те натиснаха, това беше натискът на отчаянието“, каза специалистът след двубоя.

В последните секунди на дербито Христо Златински получи контузия, но наставникът не успя да внесе повече яснота по травмата, която е получил играчът.

„Мисля, че се оправда интересът. Стана хубаво дерби - двуостър мач, открит, с всичко, само без голове. Аз съм доволен от моите момчета. Добри играчи в атака имат в Ботев, отзад са по-уязвими, но ние не успяхме да се възползваме. Локомотив игра за своята чест и за нашите фенове. Благодаря им за подкрепата, винаги са били на ниво“, добави треньорът.

„Аз не съм съгласен, че сме играли дефанзивно. За мен резултатът е реален. Наско Узунов си остана на Лаута, защото много го обичат“, завърши Генов.