Старши треньорът на Локомотив София заяви след победата над Пирин Гоце Делчев, че приема критиките. Той добави, че е имало подценяване от страна на неговите футболисти на съперника.

„Очаквах труден мач, защото винаги играем трудно срещу този отбор. Имаше две дузпи за нас, които пропуснахме и това прекърши футболистите. След това поведението ни бе неоправдано“, коментира Генов.

„За първата дузпа наистина Маркиньос трябваше да я изпълни, а при втората явно Раул се е почувствал готов, но и той не успя. Аз не ги виня за пропуските, защото и по-големи футболисти са пропускали дузпи. Недоволен съм от поведението на отбора след това. Когато подцениш един съперник и тръгнеш лежерно в мача, обикновено така се получава. Да добавя, че имаше и известна умора от мача в четвъртък срещу Черноморец“, добави треньорът на Локомотив.

„Петър Димитров е с пресечен аддуктор и състоянието му е сериозно. Исках да дам почивка на Димитър Илиев, но се наложи да го пусна. Том е със здравословен проблем, а Бранеков и Гаел са наказани. Затова трябваше да направя ротация в защитата, пускайки Матютю като ляв бек, а Хаджиев като централен защитник“, продължи наставникът на „столичните железничари“.

„Във втората седмица отборът ще трябва да се пренастройва, защото мачовете няма да са много атрактивни. Феновете са прави да недоволстват, когато играта ни не върви. Приемам критиките. Хората ни уважават и ние не може да им се сърдим“, каза още Стефан Генов.