Старши-треньорът на Локомотив Сф Стефан Генов направи обобщение пред Гонг на приключилия лагер на отбора в Анталия.

- Малко нестандартен край на лагера, с прекратена поради дъжд контрола...

- Да, наистина. Съжаляваме, че не можахме да доиграем мача с Бърно, но теренът беше много наводнен и имаше опасност от контузии. В състава на Бърно всъщност се стигна до две сериозни контузии и това може би ги накара да поискат прекратяване на мача. Ние бяхме съгласни, защото това бе най-разумното решение.

- Иначе като цяло доволен ли сте от тези десетина дни в Анталия?

- Да, доволен съм. Времето беше хубаво и имахме възможността да тренираме на добри терени. Направихме контролни срещи с доста силни съперници, изадихме си съответните поуки.Има още върху какво да работим и се надявам в тази седмица, която остава до подновяването на първенството, да отстраним грешките, които допускаме.

- Кои са тези грешки?

- При статичните положения. При загуба на топката много бавно реагираме, по-бавно преливаме от едната в другата фаза. В завършека на атаката ни няма концентрация. Липсва ни синхрон в атаката, защото имаме нови футболисти като Раул и Петър Димитров. Надявам се, че с течение на времето ще го получим.

- В лицето на Раул намерихте ли дълго търсения голаджия?

- Не е точно това, което желаех. Момчето има качества. Той е поливалентен футболист и може да играе не само на върха на атаката. Ще ни бъде от голяма полза.

- Оптимист ли сте за остатъка от сезона? Няма да е лек за Локомотив Сф.

- В никой случай няма да е лек за никой отбор. Винаги вторият полусезон е по-тежък. Аз нашия отбор не се притеснявам. Единственото, което ме притеснява, е факторът „съдийство“. Този фактор винаги е играел своята роля.

- Все пак във втората седмица няма да бъдат фаворитите, те ще са отделени от вас...

- Много оспорвани ще бъдат мачовете, защото изпадат четири отбора.Напрежение със сигурност ще има, защото сме само четири точки пред отбора на Черноморец. Аз и преди съм казвал – не бива да се подценява отбор, воден от Херо. Ще ни очакват сериозни двубои.

- А за Купата имате ли амбиции да я спечелите?

- Разбира се, че имаме. Имаме тези възможности, играем срещу Черноморец. Напълно възможен отбор, труден съперник, но от нашата черга. При добро развитие, може още в първия мач да направим добра преднина и вече да разчитаме на по-добър жребий. Нека обаче не слагаме каруцата пред коня, а всичко поетапно. Сега ни предстои първи мач срещу Нефтохимик. Концентрация – това говорих на момчетата. Мачът с Бърно за нас бе като генерална репетиция за този срещу Нефтохимик. Няма да подценим нито един съперник, защото това би могло да бъде фатално.

- Последно, с една дума – ще бъде ли по-добър Локомотив, отколкото през есента?

- При всички положения – да.