Стефан Генов, който вече изпълнява длъжността старши треньор на Черно море след раздялата с Велизар Попов сподели в интервю за Гонг вижданията си за отбора и за това каква футболна философия изповядва.

„Черно море за мен е един от най-авторитетните клубове в българския футбол. Един клуб с богата история и това задължава човек да дава всичко от себе си, за да продължи тази история във възходяща линия. Аз лично харесвам този футбол, който носи резултати. Положителните резултати се постигат с атакуващ, офанзивен футбол. Това е моята визия за футболната игра. Към това ще се стремя тук в Черно море – да практикуваме по-офанзивен и зрелищен, за да привлечем повече привърженици.

До този момент Велизар Попов си изпълнява много добре задълженията. Той работи в правилна посока. На първо време малко неща могат да се променят в отбора, защото имаме и контузени и наказани състезатели. Разбира се, различаваме се в някои виждания с Велизар Попов, но промените не могат да станат за ден, два, а с течение на времето. По отношение на Ратников, ще кажа, че моите наблюдения са, че на тренировки е един, а в контролите друг. Независимо от това той влиза в бъдещите ми планове, както и други млади момчета. Всичко ще зависи от тях. Ще им се даде път, но те трябва да искат да се налагат.

Неприятна загуба, срамна загуба инкасирахме срещу Монтана. Сега сме в момент, в който сами трябва да си помогнем. Ще работя в психологически аспект през седмицата, за да бъдем свежи за мача с Локомотив Сф.”