Новият старши треньор на Локомотив Пд Стефан Генов заяви за gong.bg, че той е само временен наставник, докато се изяснят нещата в клуба. „Всичко продължава по стария начин. Аз имам действащ договор с клуба, не съм подписвал нищо допълнително. След като Иван Маринов се отказа, трябваше да бъда отговорен и да продължа работа. Като дойде новия собственик, той е в правото си да определи хората, с които ще работи. Ако това не се случи, нещата продължават по стария начин докато не се изяснят,” коментира Генов.

Специалистът, който постигна доста успехи като треньор в Сирия допълни, че напрежението достига връхни точки, като до голяма степен то се създава от част от публиката. „Момчетата са притеснени за бъдещето на клуба. На футболистите казахме това, което всички знаят и идва от устата на Емил Наков. Чакаме някой да ни купи,” допълни още Генов. Наставникът потвърди, че няма да се наруши плана за подготовка, като остава контролата с Хебър в събота, а от понеделник отборът заминава на втори лагер в Банско.

Двама вратари си събраха багажа и напуснаха клуба. Дошлият от Сливен Мирослав Иванов си е тръгнал без да уведоми никого. Иван Георгиев пък има действащ договор с Белите орли и си е заминал.

С травми са Владислав Златинов и Илами Халими, които днес не тренираха.