Бизнесмени от Стара Загора са решили да подпомогнат финансово ПФК Берое, това стана ясно днес. Коалицията на партиите ЛИДЕР и Общински съвет за Стара Загора, в която членуват местни бизнесмени имат намерението да издържат клуба докато се намери купувач. Както е известно, досегашният собственик и президент Николай Банев заяви миналата седмица, че спира издръжката на отбора.

„Ще поискаме от Банев разрешение да платим възнагражденията на футболистите, разходите за провеждане на срещите в републиканския шампионат и се надяваме, че тази наша помощ няма да бъде отхвърлена и благодарение на нея г-н Банев да вземе някакво решение, за да може отборът да остане в първенството и да излезе от кризата”, това каза председателят на Общински съвет за Стара Загора Антон Андронов.

„Ние искаме да дадем своята помощ, докато Банев реши какво да прави с клуба”, каза още Андронов.

Както стана вече ясно, бизнесменът Христо Ковачки, за който се твърди, че иска да закупи Берое е тясно свързан с партията ЛИДЕР. От коалицията заявиха, че все още не са водени разговори с Ковачки за финансирането на Берое. Както Гонг съобщи вчера, до продажбата на старозагорския клуб може да се стигне и днес. По неофициална информация, Банев преговаря с Ковачки и приключването на сделката може да стане всеки момент.