Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Станков отдаде загубата от Литекс с 0:3 на умората и кадровите проблеми в състава.

"Не бих казал, че не отборът не е искал да спечели днес. При нас се посъбра умора, имахме тежък мач с Лудогорец пред няколко дни. През първото полувреме седяхме добре, имахме шансове и за гол. Имаше умора в някои основни състезатели. И Камбуров, и Тунчев бяха много уморени. Предстоят ни още много тежки мачове. През втората част получихме нелеп гол от статично положение и оттам рухнахме психически", обясни наставникът на "черно-белите".

"Предстои ни много тежка програма до края на плейофите и за Купата. Да не забравяме, че някои отбори се концентрират само в първенството, а ние имаме и допълнителни мачове. Предстои ни труден мач с ЦСКА. Някои футболисти изиграха доста срещи. Не бяхме в пълен състав и това даде отражение", каза още Сашо Станков непосредствено след края на двубоя в Ловеч.

„Грънчов реши да изиграе този мач, въпреки че имаше контузия. Асен Георгиев също не е почивал. Общо-взето и Диего поиска смяна, защото почувства, че може да стане проблем“, добави Александър Станков.