Новият играч на Левски Станислав Ангелов даде интервю пред Гонг, след като вчера подписа със „сините“ и на практика се завърна в клуба от стадион „Георги Аспарухов“. Футболистът бе част от силния син състав, който стигна четвъртфинал в Лига Европа и спечели участие в групите на Шампионската лига.

-Определено беше лесно да се върна в Левски. Все пак имам и сантименти към този отбор.

-Как се чувстваш физически, след като не игра в последните месеци заради проблеми с треньора на Анортозис?

-Най-важното е, че съм здрав, починах си хубаво, което не е лошо. Смятам да се подготвя добре за новия сезон и да съм нужното ниво.

-Как те посрещнаха на „Герена“, с някои от футболистите беше съотборник и преди време?

-Добре ме посрещнаха, с повечето наистина се познаваме. Всичко беше супер. Положението е перфектно, а днес ще се опитам и да тренирам с тях, за да се раздвижа малко.

-Имаше ли вече контакти с Илиан Илиев, който ще ти бъде треньор от началото на следващия сезон? Ясно ли е на каква позиция ще те използва, защото както казваме, ти си универсален играч?

-Аз мисля, че още е рано да говорим за такива неща. Все пак предстои някаква селекция, ще има промени в отбора на Левски. Не съм запознат детайлно с тези неща. При мен тези неща винаги са се уточнявали в процеса на работата. Когато почнем да работим заедно, треньорите преценяват като какъв да ме използват. Важното е да съм полезен. Говорили сме един път, но само общи неща. Чакам новия сезон, за да работим сериозно.

-Избрал ли си си номер, с който да играеш, може ли да е същият като при предишния ти период в Левски?

-Ще се радвам, ако е така, но това изобщо не ми е сред плановете в момента. Такива неща не са ми на дневен ред. Като се съберем за подготовка, ще го видим и това нещо.

-Вярваш ли, че Левски ще влезе в европейските турнири и има ли значение за теб това нещо?

-Разбира се, че има значение. Левски е клуб, който трябва да играе в турнирите, но ще е много трудно да се класираме. Аз ще стискам палци това да се случи. Ако не стане, ще ни бъде като обеца на ухото. Ще се стараем да се променим за догодина.

-С кой преговаря, ако не е тайна? Логично изглежда да си говорил с Иво Тонев...

-Да, с него разговарях.

-Как очакваш да те приеме публиката на Левски?

-Предвид обстоятелствата около моето заминаване, когато имаше много противоречия, смятам че ще бъда посрещнат противоречиво. Определено вече не съм и първа младост, така съм сигурен, че мненията ще са противоречиви. Това са моите очаквания. Имам един апел към всичките ни фенове, нека приемат спокойно обстоятелствата около новия треньор и да го оставят да работи спокойно.

-Ще си стиснете ли ръцете с Тодор Батков?

-Ние сме се виждали няколко пъти след моето напускане. Тогава всеки го е правел за добро, не сме искали да си навредим по някакъв начин. След като подписах не съм се виждал с Тодор Батков.

-Колко променен е Станислав Ангелов, като футболист, в сравнение с онзи играч, който беше в Левски?

-Не искам да говоря за себе си, не обичам да го правя. Предпочитам да показвам с действията си на терена. Определено съм много променен, надявам се да е към добро. Хората обаче ще го преценят всичко това.