Членът на борда на директорите на Локомотив Пд Станимир Велев заяви за Дарик радио, че претендира за поста изпълнителен директор на клуба, за да блокира продажбата на футболисти. Днес в Апелативен съд – Пловдив бе гледано делото по искането на Велев да му бъде признати правомощията му като изпълнителен директор. Според хора от съдебния състав решение ще има най-рано след две седмици, а законовият срок е дори месец.

Велев претендира, че Александър Тасев му е делегирал права няколко дни преди смъртта си. „Дори и решението на съда да е в моя полза, единственото, което мога да направя в клуба е да стопирам евентуалната нова продажба на футболисти. На практика фирма Локомотив ООД контролира нещата, а там властта е у Емил Наков,” коментира Велев.

Ако Апелативният съд отхвърли молбата на Яшката, той има право да обжалва във Върховен съд. При положение, че съдът признае правомощията на Велев от своя страна Емил Наков може да обжалва. Това означава, че при всяко положение въпросът ще се проточи във времето.

Дори в крайна сметка Станимир Велев да бъде признат за законен изпълнителен директор според него няма как да се променят сделки сключени преди решението на съда. „Разбрах, че се коментира евентуално разваляне на сделки сключени в близкото минало, но това няма как да стане,” коментира Велев.

В същото време се разбра, че все още няма подписан предварителен договор между Левент Назифоглу и Емил Наков. Близки разкриха, че на този етап договорката е само устна. Този факт означава, че все още не са затворени напълно вратите за други кандидат-купувачи и ако има по-изгодни оферти Наков може да промени решението си.