Старши треньорът на шампионите Станимир Стоилов проведе днес първо занимание на сините след успеха над Локомотив Пловдив.

В тренировката участие взеха преотстъпени играчи като Борко Стойчев, Мартин Димов и Тошко Стоев. Нямаше ги националите на България и Мароко, както и македонския национал Дарко Тасевски. Ричард Еромоигбе тренираше на Герена.

Преди да започне работата си Станимир Стоилов отговори на журналистически въпроси. Запитан за дузпата дадена за Левски в мача с Локомотив Пловдив и коментарите след мача, треньорът каза: „ Всеки има право да говори каквото си иска. Ние нямаме вина, че някой е сбъркал в наша полза. Никой обаче не коментираше, че и за нас не отсъдиха дузпа в края на мача. Ние сме Левски и сме над нещата. Явно никой не обича крокодила. След като толкова време хапеше много, нормално е да има и повече злоба срещу нас. Ние сме свикнали с нея.”

Стоилов припомни, че от 1998 година не са свирили дузпа срещу Левски в евротурнирните двубои. Това според него е сериозен критерий за играта в защита.

„Срещу Левски се коментират само негативни неща – заяви още Стоилов - Трябва да сме много силни. Да спечелим шампионата, Купата и Суперкупата, да играем 1/4-финал за Купата на УЕФА и тогава да получим заслужени похвали и да няма критики.”

Треньорът на Левски каза, че не е човек, който да казва на хората какво да говорят. „Важното е, че отборът постепенно започва да подобрява играта си. Факт е, че играхме с много млад отбор срещу Локомотив Пловдив. Това е показател, че състава има бъдеще”- допълни Станимир Стоилов.

За контролота срещу Ксанти той ще даде шанс и на преотстъпените, защото след шест месеца може да върне някой от тях. От тези, които са в отбора пък и играят добре в сряда ще им даде шанс и в Петрич срещу Беласица. Стоилов подържа непрекъсната връзка с хората в Бразилия, но към този момент няма конкретно име на играч, който Левски ще вземе. Треньорът се надява Саид Ибраимов и мениджърът Мирчо Димитров да намерят това, което трябва на Левски. Нещата с алжиреца и австриеца, спрягани за сините, са пропаднали.

Стоилов ще върти състава в срещите от първенството, за да даде шанс на повече хора да играят. В последния мач е сменил Бензукан с Томашич за да има по- добра комуникация в защита.