Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди двубоя с Черноморец, на която заяви, че не е нужно да прави гръмки обещания към запалянковците. Утре „сините” излизат срещу бургаския си противник за първи път в официален мач, след продажбата на много от доскорошните асове.

„Все още виждам лека тромавост и напрежение в отбора. Нормално е да има лека плахост, защото това е първата ни среща. Ако играем, както по време на подготовката, мисля че отборът ще изглежда добре”, каза треньорът на шампиона.

Станимир Стоилов коментира и шансовете на Левски да стане отново първенец на България с оглед на мащабната продажба в лидера ЦСКА. „Всичко зависи от доста неща. Първо трябва ние да играем добре и да печели, а съперникът да губи точки. На този етап нищо не зависи от нас”.

„Черноморец се представи много добре през първия сезон. Спечели срещу силни отбори, като Славия и Литекс. Постигнаха равен в мача с ЦСКА. Смятам, че този отбор е от добрите в нашата група. Черноморец е отбор с добра тактическа дисциплина, ако сме колебливи ще имаме проблеми”, предупреди Станимир Стоилов.

„Боримиров е в много добро състояние и мога да го пусна, като титуляр. Той е лидер на отбора и няма какво да го пробвам. Нормално е да давам шанс и на младите футболисти, за да трупат опит”, продължи специалистът.

„Нищо като идея и стратегия на игра не сме променили. Ще атакуваме от първата минута, както сме правили винаги”, закани се Стоилов. „Младите играчи се стараха много. Въпросът е да имат желание и качества. На този етап все още са играчи с малко „и”, кога ще станат с голямо зависи само от тях.”

Треньорът на „сините” за пореден път изрази мнението си за продадените през зимата футболисти. „Бях истински щастлив, че работих с тях. С тяхното напускане си отива и една частица от мен. Те ми помогнаха много, като треньор, с тяхната футболна интелигентност и голям капацитет. Това беше най-силният отбор в историята на Левски. Не говоря за титли, а за стил на игра”, спомни си с носталгия Станимир Стоилов.

Специалистът завърши със следните думи: „Надявам се и сега да изградим, някакъв стил на игра”.