Двамата бивши футболисти на Ботев Адам Стаховяк и Томаш Иршак ще дадат "канарчетата" на ФИФА. Причината е, че "жълто-черните" не са изпълнили обещанията си да покрият задълженията си към тях, научи Гонг. 

Ботев е издължил 60% от сумата досега и после ръководството е имало договорка с играчите до 5 юли да се плати остатъкът. Това не се е случило, а после са се разбрали за отсрочка до края на юли.

Тази договорка също не е била изпълнена и на Стаховяк и Иршак им е било обещано, че до 9 август ще се плати всичко. Полският страж специално е дошъл от Турция, но не е получил парите си.

Вече минават десет дни от поредния неспазен срок и двамата бивши играчи на Ботев са решили да сезират ФИФА, която да вземе отношение по казуса. Те са решили да не правят повече компромиси заради неспазените срокове.

Иначе вече Адам Стаховяк играе във втора дивизия на Турция и беше титуляр в последния мач на своя Газиантепспор срещу Балъкесирспор, в който опази вратата си суха. Иршак пък се подвизава в Иртиш Павлодар под ръководството на Димитър Димитров-Херо.