Стадион „Христо Ботев” вече е собственост на Община Пловдив. Съоръжението, което бе обект на спор между местната власт в града под тепетата и Министерството на отбраната, минава под крилото на общината, а в замяна на това военното министерство ще ползва безвъзмездно боксовата зала на стадиона и прилежащите й части.

Предложението за подялбата бе прието с пълно единодушие от общинските съветници на днешната сесия. След многократни откази от страна на военните да пуснат общината във владение на комплекса, кметът най-накрая получи съгласие от военния министър това да се случи.

„След като на днешното заседание съветниците приеха предложението общината да даде боксовата зала на МО, се надявам да няма повече обструкции от страна на Министерството на отбраната за окончателното ни влизане във владение”, заяви градоначалникът на Пловдив Славчо Атанасов.

„След близо 8 години и 3 кметски мандата мисля, че вече сме на финала на решаването на този проблем”, бе коментарът на председателя на Общинския съвет Илко Илиев.

Общинарите под тепетата са категорични, че ще дадат стадион „Христо Ботев” на сдружението от фенове, бизнесмени и легенди на „канарчетата”, имащо за цел да създаде алтернативно акционерно дружество и да вземе лиценза на Христолов. Ако те успеят да реализират идеята си, Христолов ще бъде натирен от стадиона край Бирената фабрика в Пловдив.