Служител на фирмата, която извърши подмяната на тревната настилка на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, днес откачи двете футболни врати и ги подготви за прибиране. Причината е, че при сключването на договора за ремонта на стадиона, вратите не са били включени. Така излиза, че година след извършения вече ремонт те трябва да се заплатят, като цената на едната врата възлиза на сумата от 5 000 лева. Така, за да останат вратите на стадиона, на фирмата трябва да бъдат платени 10 000 лева.

Общинското звено "Спортни имоти" и клуб „Пирин” ще имат малко повече от седмица време да разрешат проблема. Както е известно, в понеделник „Пирин” гостува на „Миньор”, а следващата седмица трябва да приеме „Берое”.

Директорът на стадион "Христо Ботев" Ивайло Червилов заяви, че сега е разбрал за проблема и ще види какво може да се направи.

Припомняме, че заради незаконен водопровод водата за поливане на терена също е спряна от РДНСК и 50-тонната цистерна под замята, която служи за поливки на терена, се пълни с питейна вода от административната сграда или с водоноски. Предвид финансовата криза в спортното звено и във футболния клуб, не е изключено двете страни да се разберат и да отложат проблема във времето или да се разберат за разсрочено плащане.