Бившият наставник на Цървена звезда Борис Буняк сравни отбора на Литекс с италианските грандове Милан и Интер. Сърбинът, който е треньор на втория в първенството на ОАЕ - Ал Шарджа, изгледа вчерашното занимание на „оранжевите” в Дубай, където ловчанлии карат първия си зимен подготвителен лагер.

„Изгледах десетина тренировки на Литекс, а преди да дойдете вие редовно посещавах заниманията на Милан и Интер, които също бяха на подготовка в Дубай”, каза Буняк пред официалния сайт на Литекс.

„Мога да ви кажа, че тренировките на българския отбор са много по-интензивни в сравнение с италианците, което е и обяснимо с оглед на по-късния старт на А група. Като разнообразие обаче това, което видях от Йешич е съпоставимо с демонстрираното от Манчини и Анчелоти. Миодраг може да е доволен, че момчетата му се раздават по този начин в заниманията, толкова тичане не помня дори от времето, когато работех в Цървена звезда. Според мен много важно за Литекс е, че разчита на доказан кондиционен специалист като Слободан Пайович”, добави още сърбинът.

В същото време стана ясно, че бразилците Ду Бала и Сандриньо са напълно възстановени от контузиите, които ги мъчеха от началото на подготовката. Двамата днес за първи път участваха наравно със съотборниците си и в двете занимания - сутрешното, което беше за физическа сила и следобедното с топка. По този начин привлеченият от Беласица нападател може да дебютира с „оранжевата” фланелка срещу тунизийския Есперанс в понеделник.

На облекчен режим днес се подготвяха французинът Вилфред Нифлор, бразилецът Адриано Миранда и юношеският национал Момчил Цветанов. Българинът е почувствал напрежение в мускулите и получи разрешение от Йешич за по-облекчени занимания, „кариоката” все още е с проблеми от прекараното стомашно разстройство, а бившето острие на Геньон има болки в глезена, след като бе жестоко наритан в контролата с руския шампион Зенит.