Спортният екип на Нова Броудкастинг Груп бе отличен за приноса си в отразяване на българския футболен сезон 2014/2015 по време на годишната церемония „Футболист на футболистите”, която се състоя днес в хотел „Балкан”, София. Освен наградите, връчени на футболисти и треньори за представянето им, тази година за първи път бе присъден и един специален приз – за принос към футболната журналистика.

Генералният секретар на Асоциацията на Футболистите в България Георги Бойчев връчи лично наградата на Димитър Тренев - един от тримата водещи на студийната програма на Нова Броудкастинг Груп, с благодарност за обективността и професионализма, които екипът демонстрира в журналистическите си материали по време на българското първенство. Всички наградени бяха единодушни, че отличието заслужено отива при екипа на Нова и го поздравиха за новаторския подход.

Спортният екип на Нова бе отличен за отразяването на футболното първенство

източник: Nova Broadcasting Group Inc.

През този футболен сезон Нова Броудкастинг Груп започна директното излъчване на всички мачове от „А” група на българското първенство, като голямата част от тях бяха предадени в ефира на новия спортен канал на медията – Diema Sport HD. Това осигури по-високо качество на изображението, всеки мач беше придружен със студийна програма, излъчени бяха репортажи преди двубоите, отзиви, коментари и анализи след срещите. За да удовлетвори изискванията на спортните фенове пред екрана, телевизионното предаване на срещите бе допълнено със специализирано предаване преди всеки кръг, както и обзори и коментарно аналитично токшоу след двубоите. С тези последователни стъпки Нова Броудкастинг Груп затвърждава желанието си да работи за представяне на българския футбол като завършен телевизионен продукт.

Спортният екип на Нова бе отличен за отразяването на футболното първенство

източник: Nova Broadcasting Group Inc.