Спортист Своге записа втора победа в А група, след като победи с 2:1 Черно море при домакинството си от седмия кръг на първенството.

„Моряците” имаха предимство в първите минути на мача, като Алекс на два пъти и Манолов имаха удобни възможности да вкарат гол, но пропуснаха.

Домакините успяха бързо да се съвземат и на свой ред създадоха опасности пред вратата на Илко Пиргов, но той показа добър рефлекс.

В 29-та минута Георги Илиев центрира към Даниел Георгиев, който засече топката с глава, но тя излезе в аут.

Логичното се случи в 38-та минута, когато домакините успяха да поведат в резултата съвсем заслужено, след като Антонов изведе Дениран сам срещу Пиргов и нападателят на Спортист стреля, но ударът му бе отразен, след което при добавката Петър Шопов с глава прати кълбото в мрежата на Черно море.

„Моряците” се опитаха да изравнят резултата до края на полувремето, като в 42-та минута Даниел Георгиев се възползва от грешка в отбраната на Спортист и излезе сам срещу Симеонов и стреля, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на домакините.

В началото на второто полувреме отново Георгиев можеше да изравни, но ударът му бе отразен от Симеонов. В 52-та минута Дениран се възползва от грешка на Маркес и прехвърли Пиргов, но топката тупна пред гол линията и след това излезе в аут.

Спортист стигна до втори гол в мача в 54-та минута, когато след хубав пас Мирослав Антонов овладя топката на гърди в наказателното поле на Черно море, след което се обърна и от движение разстреля Пиргов.

Последва натиск на Черно море, но Симеонов отново се прояви на два пъти много добре, след като спаси удари на Георги Илиев и Мирослав Манолов.

Все пак „моряците” стигнаха до почетен гол в 69-та минута, когато Бачев центрира в наказателното поле на Спортист, където Симеонов излезе неразчетено, а Манолов бе оставен непокрит и засече топката с глава и я прати в мрежата на домакините.

До края на мача Черно море се опита да изравни резултата, но домакините успяха да устискат минималната си преднина и да постигнат втора победа от началото на сезона и да нанесат трета загуба на „моряците”.

След този успех Спортист вече има актив от 7 точки, а Черно море остава с 10.