Отборът на Спортист Своге игра втората си контрола в рамките на 48 часа срещу втородивизионния Балкан и загуби с 0:1, като мачът се игра в Ботевград. Заради паузата в шампионата, старши треньорът на тима от А група бе избрал неговите футболисти да гостуват два пъти, тъй като в следващия кръг отборът ще е гост на Пирин Благоевград в Кюстендил.

Стефан Колев бе заложил и на футболисти, които за тази седмица имат три изиграни пълни мача (за дублиращия отбор, в контролата с Рилски спортист и срещу Балкан).

Единственото попадение падна в 45-та минута на първото полувреме, когато Цветомир Ралчовски засече с глава центриране от ъглов удар. Веднага след изпълнението на центъра главният рефер даде край на първите 45 минути.

След почивката в игра за Своге се появи Херман Пиетробон, който усили нападението на отбора. 3-4 чисти възможности за гол имаше пред гостите, но без успех. Домакините от Ботевград през второто полувреме се отчетоха само с една греда, като и Стоян Коцев направи доста промени в своя състав. Мачът бе наблюдаван от цялото ръководство на Спортист Своге, както и от Мариян Христов, който е с ръководни функции в Балкан.

Отборът на Спортист дойде на стадиона в Ботевград с лични автомобили, тъй като клубният рейс бе предоставен на юношите - старша възраст.