Спортист (Своге) заплаши да бойкотира баража за влизане в "А" група срещу Черноморец Поморие, ако мачът се играе в Сливен. По-рано днес Спортно-техническата комисия реши двубоят между заелите вторите места в двете "Б" групи да се играе в сряда, 8 юни, от 17.00 часа на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен, информира БТА.

Този вариант не устройва ръководството на Спортист заради голямото разстояние до града на воеводите и липсата на достатъчно време за възстановяване след вчерашната решителна победа в Западната "Б" група с 1:0 срещу Септември (Симитли).

От Своге настояват мачът да се играе на по-късна дата в Стара Загора или Пловдив, което ще постави в по-равностойна позиция двата отбора.

"Няма да се явим на баража, ако мачът се играе в Сливен в сряда. От Своге до Сливен са 350 км, колко наши фенове ще дойдат на този мач? Освен това за 6 дни ни се събират 3 мача. Това е подигравка с нас от страна на БФС. Искат да претупат първенството", каза за БТА изпълнителният директор на Спортист (Своге) Христо Димитров.

"Питах ги в БФС защо точно в Сливен, а не в Стара Загора или Пловдив, което би поставило двата отбора в по-равностойна позиция. Отговориха ми, че в Сливен било по-евтино", каза още шефът на отбора от Своге.