Новакът в А група Спортист Своге успя да измъкне равенство 1:1 срещу Славия в последния мач от първия кръг на новото първенство. Велислав Вуцов изпусна победата в своя официален дебют начело на „белите”.

Първото чисто положение пред пред вратата на Спортист бе в 8-та минута, когато Жуниньо нахлу в наказателното поле и се озова сам очи в очи срещу Кючуков, но стреля неточно.

В 31-та минута Попара подаде късо от пряк свободен удар към Яшар, а той стреля, но слабо и право в ръцете на Тодор Кючуков.

„Белите” успяха да поведат в резултата в 41-та минута, когато Борислав Георгиев центрира в наказателното поле на Спортист, Жуниньо овладя топката и стреля, но ударът му бе отразен от Кючуков, след което при добавката Тодор Колев с глава прехвърли вратаря на домакините за 0:1.

Второто полувреме също започна с опасност пред вратата на Спортист в 50-та минута, след като Дяков центрира в наказателното поле на домакините, Тодор Кючуков сбърка и Галин Иванов можеше да се възползва от ситуацията, но не успя.

В 61-та минута Роберт Петров подаде добре към Тодор Колев, който стреля мощно, а Кючуков не успя да се намеси убедително и топката срещна десния стълб, но след това вратарят на Спортист улови кълбото.

Само минута по-късно Тодор Колев центрира в наказателното поле на Спортист, където Жуниньо пробва странична ножица, но топката излезе в аут.

В 76-та минута Стойчо Младенов стреля много добре от пряк свободен удар, но Мболи с акробатична изява изби топката в корнер.

Спортист успя да стигне до изравнителен гол в 77-та минута в мача, когато след центриране от ъглов удар в наказателното поле на Славия се получи разбъркване и Семерджиев се оказа най-съобразителен и прати топката в мрежата на Мболи.

В края на мача Славия можеше да стигне до победата, но пропуски направиха Дубала, Коприваров и Тодор Колев, който в края на мача се контузи.

Така новакът в А група Спортист успя да се пребори и да спечели една точка срещу Славия.