Треньорското ръководство на Спортист Своге взе решение по отношение на каращите пробен период четирима чуждестранни футболисти. След изиграните три контроли старши треньорът Стойчо Стоев хареса единствено уругваеца Диего Морена, но по всичко личи че няма да може да го използва през пролетния дял на първенството.

Синът на легендарният футболист на Уругвай Фернандо Морена е поставил много високи изисквания по отношение на личните си условия и по всяка вероятност няма да е част от тима на „шоколадите”. Що се отнася до парагвайските състезатели те ще си търсят късмета другаде, тъй като не успяха да впечатлят треньорското ръководство.

Отборът на Спортист заминава тази вечер за Алания, където ще протече вторият етап от подготовката за пролетния полусезон. „Шоколадите” ще пътуват с клубния си автобус до Истанбул, след което ще ползват турските вътрешни авиолинии, за да стигнат до базата си.

„На автобуса ще се качи група от 21 футболисти като от тях четирима са вратари. На този етап с това разполагаме и мисля, че трудно може да привлечем други играчи, защото засега няма свободни играчи, които да отговарят на моите критерии”, заяви за Гонг наставникът на новаците в А група