Спортинг вече е предприел първите стъпки за привличането на бразилската звезда на Лудогорец Натанаел Батиста. Това твърди авторитетното издание "А Бола", според която "лъвовете" работят в пълна секретност около тази сделка. 

Вестникът твърди, че в момента с това се занимават само двама души от щаба на "лъвовете", но кои само са те - лично президентът Бруно Карвальо и наставникът Жорже Жезуш. Те искат всичко да е ясно още преди края на този сезон. 

Треньорът иска да подсили състава си с двама нови футболисти през лятото и целта му е това да се случи възможно най-бързо. Според него, Спортинг има нужда от още един вратар и от още един ляв бек. 

За поста под рамката е харесан младият Жоао Мигел Силва, който се подвизава във Витория Гимараеш и ако дойде на "Жозе Алваладе", ще бъде втори избор. А освен Натанаел, в полезрението на лисабонския гранд е още румънецът Богдан Вътъелу от Университатя Крайова, но неговото привличане е малко вероятно. 

Цената на Натанаел е 3 млн. евро, но такава сума не е проблем за един от най-обичаните португалски клубове. Бразилецът дойде в Лудогорец миналото лято, но вече направи добро впечатление и хвана окото на чуждестранните агенти.