Локомотив София се затвърди на второ място в А група, след като се наложи с 1:0 като домакин над Литекс в мач от 22-ия кръг на първенството. Въпреки че останаха с човек по-малко „железничарите” се добраха до минимална победа. Трите точки за „червено-черните” спечели Марчо Дафчев, който се разписа от спорна дузпа в 56-та минута на срещата.

Двубоят на стадион „Локомотив” в столичния квартал Надежда започна с превъзходство на домакините. Все пак в 4-та минута ловчанлии подеха атака, Бето обаче се засуети по левия фланг и прати топката в аут. 6 след това Генков направи невероятен пропуск. След центриране по тревата отдясно на Тодоров, топката премина през цялата защита на Литекс, стигна до Генков, а той шутира в облаците от пет метра. Минута по-късно напрежението в мача си пролича, след като нападателят на домакините си изкара жълт картон. Уникална възможност пропиля и Георги Марков в 19-та минута. Той навлезе сам в наказателното поле, шутира добре, но топката мина на метър от вратата на „оранжевите”.

Две минути преди почивката Локо Сф остана с 10 човека на терена, след като Генков извърши глупаво нарушение срещу Занев и получи втори жълт картон.

Въпреки отсъствието на нападателя отборът на Стефан Грозданов успя да вземе своето благодарение на 11-метров наказателен удар. Дузпата бе отсъдена в 56-та минута за нарушение на Кирилов срещу Пасков. Дафчев застана на зад топката и със силен удар прати коженото кълбо в долния десен ъгъл на вратата на Тодоров. Ловчанлии не успяха да застрашат вратата на Голубович до края на срещата. Единственото сериозно положение, което създадоха бе пет минути преди края. Тогава след невероятно разбъркване в наказателното поле на Локомотив, Крум Бибишков се забави и стражът изби от гол линията.

След днешния си успех Локомотив Сф се утвърди на втора позиция в класирането с актив от 54 точки. Толкова има и Левски, но „сините” приемат Родопа в 17.00 часа в друга среща от кръга. Тимът на Люпко Петрович е на 4-то място с 44 точки.