Четири тренировки проведе старши треньорът на Вихрен Филип Филипов за мача с пловдивския Ботев. Последната беше тактическа, като в нея пролича намерението на Филипов за оформяне на стартовата единадесеторка ден преди срещата от българската футболна „А” група срещу „канарчетата”.

Отборът на Вихрен вече е десети в таблицата и ще търси начин да се задържи там, но това може да стане само ако победи в неделя като домакин следващия го във временното класиране Ботев, който е също с 30 точки.

В момента всички футболисти са на разположение на старши треньора Филип Филипов. От треньорския щаб споделиха, че разполагат с достатъчно видеоматериали за играта на канарчетата.

„Знаем кои са добрите им футболисти и нашият старши треньор ще приложи печеливша тактика така, както го направи в Дупница миналата сряда на стадион „Бончук”, където победихме с класически резултат Марек. Отборът ни е със самочувствие и има защо, след като направихме много силен пролетен полусезон. Не бива да допускаме грешки и да разочароваме феновете. Напротив, с успешни игри трябва да привлечем и останалата част от зрителите, за да може след последния мач от първенството срещу ЦСКА да празнуваме заедно", сподели главният селекционер на отбора Иван Динев.

Шефът на фенклуба Николай Ангелов още след мача с Марек предупреди отговорниците на групите да доведат със себе си и останалата част от колегите, за да подкрепят Вихрен по подобаващ начин в неделя срещу Ботев. Отново ще има оркестър, който преди мача и по време на почивката ще повишава настроението на присъстващите на стадиона.

Старши треньорът на отбора Филип Филипов ще заложи на нападателния стил на игра при схема 4-4-2. На вратата ще бъде Георги Шейтанов, а пред него в защита ще играят Николай Христозов, Танко Дяков, Емил Тренков и Павел Виданов. В халфовата линия титуляри са Еривертон, Сантош, Шукардиния и Золтан Фехер, а в нападение Едгардо Симович и Лукас Тихамер.

На резервната скамейка ще останат вратаря Георги Христов и полевите играчи Вальо Георгиев, Сиби Анс Канонин, Димитри Карадимитрос, Бруно Пеас, Светослав Петров и Петър Димитров.