В отношенията между футболистите на Локомотив Пд има търкания и в отбора са се оформили групички. Това признаха днес треньорът и финансовият директор на „смърфовете” Иван Маринов и Иван Петлешков. Подобна информация имаше още по време на подготвителния лагер в Банско през лятото.

След загубата от Локомотив Мездра и мъмренето, което получиха от феновете, играчите явно са осъзнали, че е време станат по единни. За целта снощи те сами са си организирали минибанкет, на който да сплотят колектива.

„Вижда се, че има криза в отбора. Мисля че тя е психологическа, тъй като момчетата са мотивирани на тренировките, но там го няма напрежението от официалните срещи. Когато то е налице, нещата се променят. Няма нищо лошо в това, че сами решиха да се съберат. Те трябва да оправят търканията, които имат помежду си”, заяви наставникът на пловдивчани.

Той възнамерява да проведе разговор с основното ядро в отбора: „По наше време емблемата на клуба бе на първо място. Играчите са професионалисти и ги посъветвах да мислят в именно в тази насока. Класирането ни притиска до стената и сами трябва да се измъкнем от тази неприятна ситуация”

Маринов сподели и очакванията си за мача с Пирин в понеделник: „Това, че ще играем в Кюстендил, а не в Благоевград, е добре за нас, но не е голямо предимство, защото ще имаме срещу себе си един много корав съперник. Пирин е добър отбор, който спазва отлична тактическа дисциплина. Гледали сме им два мача и ги познаваме добре. „Орлетата” вкарват и получават малко голове, но за сметка на това натрупаха солиден точков актив. Надявам се и да имаме повече шанс пред гола. Той ни липсваше в предишните мачове, когато създавахме много, но не вкарвахме.”

Треньорът все още не е решил с какъв състав ще излезе на терена в Кюстендил. Той няма да може да разчита на наказания Даксон.