Специален дисциплинарен правилник ще бъде съставен в Ботев Пд, който ще важи единствено за футболиста Георги Какалов. Нападателят трябва да подпише нов едногодишен договор с клуба с анекс, който ще включва строги наказания за всяка една издънка, която Какалов направи оттук-нататък.

Глобите и наказанията са много по-строги от тези, които очакват останалите футболисти на Ботев, ако сгафят. По този начин шефовете на клуба се опитват да озптят буйния нрав на Какалов, който се върна в отбора преди по-малко от седмица и за момента е „по-кротък от агънце”.

„Казах на Какалов, че трябва се държи така, че и осмината футболисти, които гласуваха против неговото връщане в отбора да променят мнението си”, коментира президентът на „жълто-черните” Димитър Христолов.

В същото време босът обяви, че ще уволни дисциплинарно забегналия в Литекс треньор от ДЮШ на клуба Митко Здравчев. Водилият до момента набор 1994 г. на Ботев треньор завел в Ловеч и сина си, когото умишлено не е картотекирал за новото първенство.

„Сами си направете сметка по какъв начин действат хората от Литекс. Здравчев ще бъде уволнен и ще си понесе всички последствия за постъпката си”, коментира Христолов.