Старши треньорът на Черно море Никола Спасов определи като логичен завършека на мача между „моряците” и Вихрен, който завърши с победа 2:0 за неговия отбор.

„Логичен завършек на мача, много съм доволен от духа на отбора. Играхме през цялото време по един и същ начин, имахме пълно превъзходство”, заяви Спасов.

„Мисля, че головете са малко с оглед на мача. Не можахме да се възползваме от това пълно превъзходство. Отдавам го на умора в основните футболисти и на малшанса в няколко от тези моменти”.

Спасов поясни, че смяната на Милен Петков е била принудителна, тъй като халфът е изкълчил глезен.

„Доволен съм от Мишо Лазаров и Станко Дяков, показаха че можем да разчитаме на тях. Беше от полза да направя три смени в защитата, да освежа отбора. Имаше 4 свежи футболисти, които си свършиха работата”, допълни той.

Специалистът призна, че е възможно Черно море отново да поиска отлагане на мачовете с оглед на натоварения цикъл.

Неговият колега Филип Филипов призна превъзходството на „моряците” в неделния двубой:

„Черно море заслужено спечели, честитя им победата и им желая успех в УЕФА”, заяви Филипов.

„Лошо стечение за нас, още в началото ни свириха дузпа с червен картон и ни поведоха 1:0. Трудно се играе по този начин, Черно море е класен отбор”.

„Моите играчи се опитаха да се противопоставят, при втория гол имаше нарушение, но така е видял съдията. Не се оправдавам със съдийството, абсолютно заслужена победа на Черно море”, допълни Филипов.