Изпадналият в колапс тим на Берое ще бъде спасен и ще участва в първенството на А група и през пролетта. Новината, до която се добра Гонг, се очаква да бъде потвърдена официално в понеделник.

Администраторът на Берое Николай Демирев, проявил се в ролята на човека - оркестър през есента, нито потвърди, нито отрече новината и отказа коментар за сега.

Групата старозагорски бизнесмени, която помагаше на клуба през есенния дял след оттеглянето на Банев, се е заела сериозно да намери необходимите финанси за съществуването на шампиона на България от 1986-та година.

Независимо от това, че е почти сигурно, апелативната комисия ще потвърди в понеделник решението на арбитражната за разтрогването на договорите на 24-ма футболисти.

Берое ще събере състав за втората половина на първенството. До този момент много от бившите играчи на Берое си намериха нови клубове, но договорите им все още не са внесени официално по каналния ред, тъй като се изчаква решението на апелативната комисия.

Дори тя да не върне правата върху 24-мата на Берое, над 50% от тях ще се завърнат на стадиона под Аязмото, гласят информации.

Някои от футболистите или не си намериха нови клубове до момента, или отидоха в по-ниско разредни отбори, или пък от тях ще заговори любовта към институцията Берое.

При това положение, най-вероятно играчи като Беконо (ЦСКА), Джаферович и Митев (Локомотив София), ще предпочетат да останат в новите си отбори, но пък други ще се завърнат в Стара Загора.

Спасителите на клуба вече са започнали акция и по набирането на още футболисти от други клубове, за да могат да закърпят прилична селекция и да се представят на ниво през пролетта.