Изпълнителният директор на ПФК Спартак Варна Живко Великов изрази своето недоволство от съдийство в България. Отборът от А група пусна официална декларация до всички отбори. Ето какво гласи тя:

На вниманието на Ръководството на футболните клубове


Уважаеми Президенти,


Уверени в правотата на действията си, ние Ръководството на ПФК “Спартак”-Варна, се обръщаме към Вас с искане да подкрепите инициативата, която подехме срещу неморалното, неспортментското, престъпното и тенденциозното съдийство на голяма част от реферите в България.


Вие, като хора, отдали живота, бизнеса и действията си в услуга на българския клубен футбол със сигурност ще се присъедините към нашата обща битка за спасяването на футбола у нас.


Велика игра, която обаче е опорочена и на път да бъде обезмислена и унищожена от действията на “мъжете в черно”, които най-безкомпромисно ограбват труда на стотици футболисти, треньори и ръководители, и разочароват очакванията и надеждите на стотици хиляди фенове.


Обединени от благородната идея за възраждането на Цар Футбол в страната ни и амбицията да изкореним пошлото и престъпно съдийство, призоваваме към общи действия за прочистване на Българския футболен съюз от корупцията и клиентелизма.