Спартак Варна разгроми третодивизионния Аристон Русе със 7:0 в първата си контрола от зимната подготовка, която се игра на един от терените в Оброчище.

Наставникът Атанас Атанасов - Орела заложи през първото полувреме на някои от по-младите футболисти, на такива които са новопривлечени, както и на опитните Десислав Русев и Бойко Величков.

Основната част от титулярите влязоха в игра през втората част. Хеттрик в срещата заби Иван Найденов, два гола добави Десислав Русев, а по веднъж се разписаха Станислав Петров и Воденичаров.

Добро впечатление с изявите си през първата част остави преотстъпеният от Левски Иво Михайлов, който игра като ляво крило. Освен добри технически умения и бързина , които показа, той асистира и за попадението на Станислав Петров.

Участие в контролата не взе пристигналия от Велбъжд Димитър Стефанов - Бомбата, който по време на мача въртеше самостоятелни обиколки край терена. Следваща контрола на Спартак е срещу Светкавица, като има вариант тя отново да се играе в Оброчище, а не в Търговище.