Спартак Варна победи с 1:0 Шумен при официалното си представяне пред феновете на клубния стадион. Въпреки победата, „соколите” разочароваха с играта си, като особено през първото полувреме липсваше ясна идея как да се стигне до противниковата врата.

За първите 45 минути домакините отправиха едва един удар в очертанията на вратата на Шумен чрез Дарин Тодоров от воле. За сметка на това съперникът имаше на четири пъти възможност да реализира, но с пропуски се отчетоха на два пъти Фахрединов и Василков.

Направените смени през втората част се оказаха благоприятни за Спартак, но пак липсваха удари към противниковата врата. Все пак в 71-та минута съдията Кольо Данев отсъди дузпа за нарушение срещу Владо Мирчев, реализирана от друга резерва Марко Савич. Няколко минути по-късно Георгиев от Шумен можеше да изравни, но вратарят Цанков реагира блестящо след неговия удар.

В 84-та минута на мача Иван Найденов от Спартак получи директен червен картон за „цветущ” израз по адрес на рефера Данев.

Срещата се игра при изключително силен вятър и бе наблюдавана от около 300 души. Факт е обаче, че към края на мача на стадиона останаха не повече от 150 човека.