Спартак спечели с 2:0 варненското дерби срещу Черно море и се изкачи над зоната на изпадащите, където вече се намира Рилски спортист.
В 28-мата минута на двубоя Радослав Бачев от Черно море падна на тревата с претенции, че Дениран Ортега го е ударил с високо вдигнат крак. Съдията Николай Йорданов спря играта, за да бъде оказана медицинска помощ на защитника на „моряците”, след което отсъди, че не е извършен фаул срещу него. Разгневеният Бачев от легнало положение плесна през ръката рефера, но не бе санкциониран.

След скучния първи половин час Спартак откри резултата в 37-мата минута на мача. След центриране на Будимир Джукич от ъглов удар Младен Стоев с глава свали на Дениран Ортега, който от половин метър прати топката във вратата на Карамфил Илчев.

Минута преди края на първото полувреме главният съдия Николай Йорданов изгони от резервната скамейка административният директор на Спартак Румен Димов.

В 68-мата минута Кирил Джоров върна нескопосано към Илчев, Дарин Тодоров открадна топката и оформи крайното 2:0 в полза на Спартак.

До края на мача за по два жълти картона бяха изгонени Кунчо Кунчев от „соколите” и Радослав Бачев от Черно море.

Битката за морската столица се игра пред почти 3000 зрители.