Ръководството на варненския Спартак, в лицето на изпълнителния директор Живко Великов изпрати нова декларация до Българския футболен съюз. Ето и пълния й текст:

До Президента на БФС
Борислав Михайлов

ДЕКЛАРАЦИЯ
от
Изпълнителния директор на ПФК „Спартак”-Варна

В тази поредна декларация до Българския футболен съюз няма да се обърна с „уважаеми”, защото, за да има уважение, то би трябвало да е двустранно. Натрупаният скромен опит в българския футбол ми подсказва, че в органа, който ръководи тази мъжка игра, мъжкарите са твърде малко, но за сметка на това явно „лекото” и фриволно поведение е на мода.

Може би членовете на Съдийската комисия са доволни от решението си да изхвърлят лицето Ристосков от българския футбол за неопределено време.
Да, ама това никак не удовлетворява клубовете, ощетени от неговото некадърно, корумпирано и безхаберно съдийство.

Ще анулира ли това решение червения картон на Иван Найденов, ще присъдите ли заслужените три точки в полза на „Спартак” срещу „Левски”, ще раздадете ли предвидените от ръководството на „соколите” премии на футболистите за евентуална и напълно реална победа срещу „шампиона”?

Ще върне ли това решение ограбения труд на нашите треньори и състезатели? Ще сбъдне ли мечтите на хилядите фенове, които на собствения си стадион видяха как техните любимци бяха унижени от един палячо в червено-черен екип?
Още стотици въпроси остават да висят във въздуха...

Но ние няма да спрем да питаме, докато не получим адекватен отговор и докато не видим реални действия, от страна на ръководството на БФС за изкореняването на корупцията, подлизурщината и лакейството в това сборище на самозабравили се хора, настанили се трайно и удобно по етажите на „Цар Иван Асен ІІ” в столицата.

Изпълнителен директор: Живко Великов