Бесен от съдийството на Асен Николов в мача с Беласица, изпълнителният директор на Спартак Варна Живко Великов обяви, че от другата седмица ще направи сайт, в който ще се поместват трагикомичните отсъждания на някои от родните ни съдии.

„Ще направя такъв сайт, за да видят хората, за какво става въпрос. Ще искам касети след мачове и на други отбори и ще поместваме в сайта трагикомичните изяви на реферите”, коментира Великов.

Той изказа възмущението си от некадърното съдийство на Асен Николов в мача срещу Беласица и неправомерното изгонване на Велимир Иванович. „Искам да питам Борето Александров, за какво беше изхвърлен въпросният рефер и защо въобще го върнаха отново този боклук”, каза още Великов, като попита „къде са останали авторитетните съдии в България”.

„Някои от сегашните рефери дори не знаят, как точно да подпират един отбор. Едно време поне съдиите бяха тарикати. Вече не един мач ни режат, а пръскаме пари по жалби без резултат. Започваме офанзива срещу БФС и срещу Борето Александров. Не може един човек да избира, кой съдия кой мач точно да свири. Той поемал отговорност..., а ще ни върне ли изпуснатите точки срещу Беласица и ще отмени ли картона на Велимир Иванович? Няма да отстъпваме повече, ако искат да ме наказват. Имам чувството, че ако още 6 месеца остана във футбола ще вляза в лудница”, завърши Великов.

Според главния мениджър на „соколите” Пламен Гетов, Асен Николов не е некадърник, напротив: „Той си е много кадърен, просто свири само в една посока. Имаше и специално изпратен човек, който да му пише висока оценка (Антон Василев). Не вярвам да отменят незаслужения червен картон на Иванович. Ще го накажат 4 мача без основание”, коментира Гетов.

„Това си беше чиста поръчка. Не може цял мач да свириш в една посока. При 1-1, Николов отсъжда два поредни корнера за Беласица, след като и в двата случая топката е в аут. А когато Иван Найденов се обръща към него с въпроса, колко време остава до края, съдията да му отвръща: „Достатъчно Беласица да ви вкара още един гол”, коментира наставникът на Спартак Атанас Атанасов.