Спартак Варна пожали Черноморец на Ивайло Дражев и го победи само с 3:0. По програма домакин на двубоя трябваше да бъде софийско-бургаския отбор, но той преотстъпи домакинството си на „соколите” и срещата се игра на стадион „Спартак” във Варна.

Още в 50-тата секунда на мача варненците откриха резултата и потвърдиха, че едва ли ще се стигне до изненада в този двубой. Младен Стоев намери добре Дарин Тодоров, който от границата на наказателното поле разстреля вратаря Белбер.

След хубаво двойно подаване в 22-тата минута Ортега нахлу отляво и с премерено центриране прати топката на главата на Венци Маринов, който отблизо удвои резултата.

В 34-тата минута с далечно подаване Маринов изведе Дениран Ортега сам срещу вратаря и нигериецът пусна топката покрай Белбер, отбелязвайки първото си попадение с екипа на Спартак.

Въпреки очакванията за още голове варненци направиха редица пропуски пред вратата на Черноморец през второто полувреме, включително и два удара в гредите, но не стигнаха до ново попълнение.

Спартак се отдалечи от зоната на изпадащите, а Черноморец продължава да бъде с трагикомичния актив минус две точки.