Шефовете на Спартак Пд и Брестник са отказали да отстъпят мястото си в Източната „Б” група на Ботев Пд, научи Гонг. След като получиха от БФС отказ за участие във втора дивизия, „жълто-черните” направиха неуспешен опит да купят лиценза на един от двата тима. Спартак и Брестник бяха единствените възможности пред Ботев, заради изискването при прехвърляне на лиценз двата клуба да са от една област.

Близки до щаба на Брестник разкриха за Гонг, че „канарите” веднага са получили отказ от собственика на клуба Владимир Маринов, който освен, че иска отборът му да играе в професионалния футбол е и заклет локомотивец.

При преговорите със Спартак обаче, нещата опряха до думата на човека, който помагаше на „гладиаторите” дори в най-гладните за тях години - Крум Мандуров. Шефът на тима от „Кючук Париж” Георги Колев е дал съгласието си за смяна на местата с Ботев, но е пожелал това да направи и Мандуров.

Бизнесменът първо отказа на Бакалов и сие, а после заяви за Гонг:

„Би било неморално е да дадем лиценза си на Ботев. Знам, че са в неизгодна ситуация, но Спартак Пд също е голямо име в българския футбол. Този отбор е бил шампион, има хора, които милеят за него и е немислимо да се говори за подобна сделка”.

Така Ботев ще започне сезон 2010/2011 в най-добрия случай от „В” група. Най-вероятно това ще стане за сметка на Металик (Сопот). Отборът от града на Вазов е в окаяно финансово състояние и вероятно ще склони на предложението на „жълто-черните”. Останалите опции пред „канарчетата” са Левски(Карлово) и Гигант(Съединение). Марица и Асеновец категорично не искат да напускат „В” група.