Локомотив София подгони лидера Литекс, след като постигна трудна домакинска победа с 2:1 срещу Локомотив Мездра в мач от 18-я кръг на А група.

В началото на мача домакините имаха надмощие, като създадоха много опасни положение, но те не доведоха до гол.

Обратно на логиката в 23-та минута Локомотив Мездра излезе напред в резултата, след като Иса стреля от границата на наказателното поле топката удари гредата, след което се върна в Табаков, който подаде отново към Иса, който с удар по диагонала прати кълбото в мрежата на Левашки.

Само четири минути по-късно в 29-та Ивайло Димитров центрира в наказателното поле на Локомотив Мездра, където Генков засече топката с глава, след което тя срещна гредата.

В 45-та минута Савич получи директен червен картон от Антон Генов, след като направи бодичек на Исмаил Иса.

През второто полувреме футболистите на Локомотив София продължиха да диктуват темпото на игра, въпреки че бяха с човек по-малко на терена.

Локомотив София успя да стигне до победния гол в 65-та минута, когато Мартин Камбуров овладя топката в наказателното поле на гостите, след което се обърна и я прати под плонжа на Линков за крайното 2:1.

Отборът на Локомотив Мездра също завърши мача с намален състав, след като в 85-та минута Антон Генов изгони за втори жълт картон Мартин Кавдански, който фаулира грубо Христо Златински.

След тази победа Локомотив София излезе временно на второ място в класирането с актив от 37 точки, а Локомотив Мездра е на тринадесето място с 14 точки.