Цанко Цветанов е освободен от поста старши треньор на Етър Велико Търново по решение на мажоритарния собственик на Фейзи Илханлъ, съобщи изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев. Новината бе оповестена малко повече от час след загубата на „виолетовите” от „Пирин” с 0:1.

Минути след двубоя собствениците разговаряха с кмета Даниел Панов и отидоха на среща с феновете. „Винаги досега сме били зад Цанко Цветанов, но продължаваме да губим мачовете. Поисках да ми обясни защо отборът продължава да пада, а той ни отговори: „Трябва търпение”. Разговаряхме с кмета г-н Панов и останалите акционери, взехме решение да му дадем още 1- 2 мача шанс. Колкото аз съм собственик, толкова и вие, феновете, сте. И аз искам да печелим и да се развиваме”, каза на нея Фейзи Илханлъ.

„Ние не искаме 1 или 2 мача картбланш за Цанко Цветанов, а години. Цанко Цветанов е човекът, който може да изгради структура и школа. Без него и екипа му имате само 11 играчи. По-добре да градим нещо, дори и да губим мачовете”, заяви от името на фенклуба неговият заместник-председател Цветомир Бояджиев. На срещата бе и друг от собствениците Красимир Гърдев, който каза: „Взехме решение в края на всеки месец след последния домакински мач да се събираме с кмета г-н Панов, с Фейзи Илханлъ и останалите акционери, за да обсъждаме нещата и преценяваме какво да предприемаме”.

От своя страна феновете призоваха: „Оставете Цанко Цветанов да работи”.

„Аз дойдох, защото мислех, че вие подкрепяте отбора. Ако има кой да купи акциите, готов съм да се оттегля. Но вие явно не обичате отбора”, заяви Фейзи Илханлъ.

Това разпали страстите и срещата завърши със скандал и взаимни обвинения. Половин час по-късно Ендер Дормушев се обади и обяви, че Цанко Цветанов повече не е треньор на тима.

„Освобождаваме треньора заради това, че настройва феновете срещу нас и заради загубата от Пирин Гоце Делчев. Стоим твърдо зад думите си”, каза изпълнителният директор, цитирайки Фейзи Илханлъ.

„Докато не видя писмена заповед съм треньор на отбора. Не съм настройвал никого срещу ръководството. Настройвал съм хората да обичат отбора”, бе кракткият коментар на Цанко Цветанов.