Малкото столично дерби между Локомотив София и Славия приключи с минимално 1:0 в полза на „железничарите“, което даде начало на междинния 21-и кръг в А група. Единственото попадение падна три минути преди края на мача, когато Антонио Павлов се възползва от хубаво центриране на Румен Трифонов.

Иначе спокойният мач можеше да стартира по неприятен начин, след като между двете агитки възникна напрежение и феновете на „червено-черните“ слезнаха зад едната врата и тръгнаха към 20-ината привърженици на гостите. Полицаите на стадиона в Своге обаче реагираха и набързо преградиха пътя на настъпващите, които се върнаха по местата си.

СНИМКИ: В Своге Локо София подслади живота си с победа над Славия

източник: LAP.bg

След като страстите поутихнаха, съдията Никола Попов даде начало на мача и двата отбора се хвърлиха в здрава битка. На лошия терен комбинациите по тревата почти липсваха, като всеки от съперниците се опитваше да пробие противниковата отбрана с извеждащи подавания.

В тези условия статичните положения често се превръщаха в добри възможности за гол и в 11-ата минута, когато след центриране от ъглов удар Светослав Петров стреля с глава към долния десен ъгъл, но Георги Петков изби с една ръка. Радослав Димитров пък попречи на Антонио Павлов да направи добавка на празната врата.

СНИМКИ: В Своге Локо София подслади живота си с победа над Славия

източник: LAP.bg

Само две минути по-късно „железничарите“ стигнаха до нов добър шанс. Румен Трифонов се спусна отдясно по атаката и центрира към точката на дузпата. Там Павлов стреля с глава, но параболичният му удар попадна в центъра на вратата.

Славия успя да изравни играта и в 29-ата минута стигна до първото си чисто положение. С няколко паса Петър Димитров бе изведен сам срещу вратаря. Нападателят имаше време да нагласи топката на левия си крак и да шутира от 18-19 метра, но Митрев с акробатична намеса отби удара му към долния ляв ъгъл. Тимът на Вили Вуцов стигна и до още една възможност в 38-ата минута. Ради Димитров взаимодейства чудесно с Янко Сандански, след което се измъкна покрай двама бранители по десния фланг и центрира. На близката греда Петър Димитров изпревари всички и стреля ниско към обратния ъгъл, но топката излезе в аут.

СНИМКИ: В Своге Локо София подслади живота си с победа над Славия

източник: LAP.bg

На полувремето между феновете на двата столични гранда отново прелетяха искри, а такива се забелязаха и в играта на Локомотив след подновяването на играта. Не беше изминала и минута от втората част, когато Георги Петков трябваше да избива решително ниско центриране малко пред вратарското си поле, а при следващата атака на съперника опитният страж спаси с крак удар по тревата на Антонио Павлов. Нападателят нахлу в наказателното поле отдясно, но бе догонен от двама играчи в бяло, затова шутира в близкия ъгъл.

СНИМКИ: В Своге Локо София подслади живота си с победа над Славия

източник: LAP.bg

В 49-ата минута при поредния корнер за Локомотив топката бе изпратена към далечната греда, където Румен Трифонов стреля от въздуха, но шутът му бе блокиран от защитник.

След тези ситуации тонусът в мача обаче отново се позагуби, като грешките в центъра на терена зачестиха. И Вили Вуцов, и Емил Велев прибегнаха до смени, за да променят статуквото, но това не им се отдаде.

Атмосферата се пооживи едва към 79-ата минута, но само защото старши треньорът на Локомотив бе изгонен от главния съдия Никола Попов. Реферът спря обещаваща атака на символичните домакини за съмнително нарушение на Бранимир Костадинов срещу Филип Филипов, което вбеси Велев. В продължение на няколко минути наставникът спореше с главния съдия около тъчлинията.

СНИМКИ: В Своге Локо София подслади живота си с победа над Славия

източник: LAP.bg

В края локомотивци успяха да натиснат благодарение на няколко статични положения и в 87-ата минута успяха да изковат победата си. Том успя да овладее една изчистена точка и с хубав пас наляво намери непокрития Румен Трифонов. Бившият играч на ЦСКА пое и навлезе в наказателното поле, след което с остро подаване поднесе топката на Павлов, а юношата на Левски с мощен удар разстреля Георги Петков.

По този начин Локомотив събра 20 точки на 11-ото място и вече е на три от зоната на изпадащите. Славия пък засега остава на 8-а позиция с 26, на три пред Пирин Гоце Делчев.