Футболистите на Локомотив направиха единственото за деня занимание преди обяд на базата си в Марбея футбол център. Всички играчи взеха участие в тренировката, но Пламен Крачунов и Габор Ерош не бяха натоварени максимално в иначе достатъчното тежко бягане за всички.

Старши треньорът Неделчо Матушев бе разделил играчите на групи и по- голямата част от времето на терена премина в бягане. В едно от упражненията имаше и бягане назад, което се вижда на една от снимките да правят Здравко Лазаров и Патрик Огунсото.

След загубата от Кубан в събота, настроението в лагера на пловдивчани е минорно и всички са съсредоточени в работата си.

Новото попълнение Сержиньо изрази надежда, че до началото на подновяването на първенството ще навлезе във форма. Той каза, че се чувства добре и е дошъл в Локомотив, защото е имал морални ангажименти към Коко Динев, който преди време го е довел в България. Затова сега при идването му пак у нас не е ставало въпрос за пари.

Стана ясно, че следващия съперник на Локомотив е грузинския Зестафори, който измъчи вчера Динамо Киев и стигна до изпълнение на дузпи, след 2:2 в редовното време. Мачът е на 8 февруари от 12.30 часа българско време.

По предварителен план за 10 февруари Локомотив трябва да срещне Динамо Киев като двубоят трябва да се играе от 17 часа българско време.