Литекс записа поредна убедителна победа като гост, този път срещу Етър във Велико Търново, с 4:0. Предишното гостуване на „оранжевите“ завърши по същия начин, но във Враца. Ловчанлии продължават да се представят по-добре далеч от Градския стадион в града на люляците от началото на сезона, като още нямат загубени точки навън.

Младите таланти на Христо Стоичков този път развързаха кошницата с головете, и след като пропуснаха куп положение в предишния си двубой срещу шампиона Лудогорец, днес бяха на ниво. Наставникът заложи на ударно нападение, пускайки напред Исмаил Иса, Герасим Заков и Галин Иванов, и това даде резултат. Георги Миланов не се разписа в мача, но демонстрира класата си с отлични отигравания във всичките 90 минути.

Малко изненадващ първи голмайстор за „оранжевите“ стана Александър Цветков, още в деветата минута. Георги Миланов получи добре отляво в наказателното поле, върна леко назад към Цветков, който с премерен удар от вратарското поле реализира за 1:0. Това бе и втори гол за Цветков този сезон, след като той се разписа и срещу Ботев във Враца.

В първата минута от добавеното време на първото полувреме Литекс удвои аванса си, след нова асистенция на Георги Миланов. Той пусна в коридор топката към Иса, нападателят се измъкна от двама защитници на Етър, и технично прати топката във вратата с левия крак. Това бе и дебютен гол за Исмаил Иса с екипа на ловчанлии.

Етър също имаше своите положения в двубоя, като Жандре и Садула имаха ситуации през първото полувреме, а в началото на второто Луис Едуардо удари греда. След почивката обаче тимът на Цанко Цветанов определено отстъпи всякаква инициатива на съперника, и Литекс добави още два гола.

В 56-та минута Герасим Заков вкара след двойно подаване с Исмаил Иса за 3:0. Заков вече е водещ реализатор на Литекс, с четири гола на сметката си дотук.

В 60-та минута на терена за гостите влезе Армандо Ваюши, и само пет по-късно уби всякаква интрига в мача, с четвърто попадение. Страхотният гол на Ваюши падна след много мощен шут от 25 метра, от движение, с десния крак, право в горния ляв ъгъл на вратата.

Въпреки че до края на срещата имаше повече от 20 минути, те вече нямаха особено значение, а и двата състава имаха шанс да променят крайното статукво като голове, но не и като изход.

Литекс регистрира трета победа този сезон, и е на четвърта позиция с 11 точки в актива си. Етър тръгна с успех сезона като новак в А група, но оттогава е записал само поражения, и си остава с три точки, в зоната на изпадащите.

В следващия кръг Литекс приема у дома Славия в директен сблъсък за третото място, докато Етър гостува в София на ЦСКА.