Смешният испански арбитър Раул Чавет Гарсия и неговите помощници решиха да влязат в главната роля по време на контролата между Лудогорец и Легия Варшава, която се игра на футболен център „Марбея“. Лудогорец загуби с 0:1 от Легия, но проверката бе прекратена в 79-та минута, а два редовни гола на разградчани бяха отменени заради несъществуващи засади. Освен това реферите спряха още две атаки на българите заради несъществуващи засади, с което още повече изнервиха мача. Нападател на Легия счупи ръката на вратаря Иван Чворович, като стъпи върху нея и вместо да получи картон, реферът изгони централния защитник на Лудогорец Козмин Моци заради реплика.

„Това съдийство е повече от тенденциозно“, изригнаха от щаба на Лудогорец, след като мачът бе прекратен.

Съдията прекрати срещата заради реплики от страна на българските футболисти.В 79-та минута при резултат 1:0 в полза на поляците, реферът реши да даде фаул в полза на Легия. Футболистите на Лудогорец възразиха, но в рамките на позволеното. Изненадващо и за двата оброра, реферът напусна терена и прекрати контролата.

Лудогорец игра по-добре в началните минути на срещата. В 4-та Мирослав Иванов центрира от корнер в наказателното поле на Легия, след което топката рикошира в тялото на Шулер и Скаба закова кълбото на гол линията.

Легия Варшава поведе с 1:0 в 31-та минута, когато Куроски пусна извеждащ пас към Хорхе Салинас, който надбяга Йордан Минев и излезе сам срещу Чворович, след което прокара топката между краката му и тя влезе във вратата на Лудогорец.

В 33-та минута Станислав Генчев получи контузия в коляното и бе заменен принудително от Себастиан Ернандес.

Брзиски стреля от фаул в 35-та минута, но Чворович улови топката без проблеми.

Лудогорец вкара напълно редовен гол в 39-та минута, който бе отменен заради несъществуваща засада. Димо Бакалов стреля, като насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Скаба, който плонжира и спаси, а при добавката Гулдан вкара, но попадението не бе зачетено заради несъществуваща засада.

През второто полувреме играчите на Лудогорец играха много по-добре от своя съперник, но съдията изнерви изключително много мача. В 51-та минута Мирослав Иванов стреля от границата на наказателното поле на Легия, но топката мина в страни от левия стълб на вратата на Скаба. Минута по-късно Мирослав Иванов подаде към Ернандес, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Легия, той стреля от въздуха, но изпрати топката покрай десния стълб на вратата на Скаба.

В 54-та минута Иван Чворович подари топката в краката на Березински, който се опита след това да излъже българския вратар, но той успя да се намеси добре и да отнеме топката от краката на полския футболист, който обаче настъпи стража на Лудогорец. Лекарският екип на разградския отбор веднага оказа медицинска помощ на Чворович, който след това бе откаран в местната болница, тъй като има съмнения за счупване на лявата му ръка. Румънският защитник Козмин Моци репликира съдията, който реши да го изгони с директен червен картон. Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев направи смяна и пусна в игра Барт на мястото на Моци. Урош Голубович замени в 56-та минута контузения Чворович.

Лудогорец вкара нов гол в 63-та минута, когато Йордан Минев подаде към Безяк, който прати топката в мрежата на Скаба, но попадението отново не бе зачетено заради измислена засада.

В 70-та минута Жуниор Кайсара центрира в наказателното поле на Легия, след което Любомир Гулдан стреля, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Футболистите на Лудогорец имаха донякъде основателни претенции за дузпа в 73-та минута, когато Марселиньо подаде към Светослав Дяков, който бе изблъскан в гръб от Гол, но съдията подмина ситуацията.

Съдията вдигна жълт картон на Александър Барт в 79-та минута, след което беше наобиколен от играчите на Лудогорец, които имаха претенции към неговите отсъждания. В този момент Раул Чавет Гарсия взе решение да напусне терена и да прекрати контролата между Лудогорец и Легия.

Следващата проверка на Лудогорец е срещу Локомотив Москва на 17-и февруари.